Toimintaamme

Kesäiset Terveiset Kotka-seurasta

 Muistathan!

Piknik-retki Kyminlinnan linnoitukseen 24.8. klo 17:00 Kotka-Seuran jäsenille.

Retkeen voi virittäytyä tutustumalla Timo Tervosen kirjaan Vallien sisällä – vallien ulkopuolella. Karjalan Sivistysseuran kustantama kirja kertoo pakolaisleirillä Kotkan Kyminlinnassa eläneen Timo Tervosen tarinan. Kirjasto.

Tutustumme Kyminlinnan linnoitukseen ja nautimme piknik-tarjoiluista. Piknik-retki on Kotka-seuran jäsenille ilmainen.

 

Ilmoittautumiset viimeistään 22.8.2022; sähköposti puheenjohtaja@kotka-seura.fi tai tekstiviesti 044 2840802

 

Ilta Satamassa 27.8.2022 Kantasatamassa klo 18

 

Muinaistulet ovat saaneet uuden muodon. Tiedossa on Kotkan Laulumiesten ohjelmaa Mikko Hauhian johdolla. Lapsille on myös omaa ohjelmaa ja arpajaiset. Kotka-seuralaiset paistavat makkaraa, myynnissä myös Trip-mehuja.

 

 

Jos jäsenmaksu 2022 on unohtunut:

Viitenumero: 202 190 271
Jäsenmaksu: 20 €  Eräpäivä oli 15.4.2022

Kotka-seuran tilinumero 
IBAN: FI96 5172 0220 1827 87
Käytäthän viitenumeroa maksaessasi.

 

 

Kirjavinkkauksia ja muita, tästä läheltä

Kotkassa on nyt kustantamo. Kustantamo etc. tuo uuden tuulahduksen kotkalaiseen kirjalliseen maailmaan. Rauni Lintulan Kaija kertoo nuoren tytön tarinan 1940- ja 1950-luvun taitteesta, jolloin Suomessa kipuiltiin sodan jättämän perinnön kanssa. Turkka Kaarron Nuo hetket kuljettaa puolestaan nostalgiaan, jossa tärkeintä on soiva harmonikka, joka kokoaa yhteen monta keskeneräistä elämää. Juha Mattilan Krypto on kaikessa paljastavuudessaan ajankohtainen kertomus kulkutaudista ja ihmisestä ajan rattaiden välissä. Mika Kempaksen sanailema Musta Kotka on runollinen yhden päivän matka Kotkan pimeälle puolelle, ja Vesku Langin valokuvat täydentävät tarinaa sekä abstraktilla että metaforisella tasolla.  Kirjakaupat ja kirjasto.

 

Hemmo Murto-Unkilan kertomuskokoelma Hudd-sedän suolasirotin on kustantanut Arktinen Banaani. Omaperäisiä ja absurdeja novelleja tummempaan makuun, lupaa kustantaja. Kirjakaupat ja kirjasto.

 

Hyvää tuulta! Kotkan Meripäivät 60 vuotta -juhlanäyttely on auki 26.8.2022 saakka Merikeskus Vellamon Ruumassa ja Kotkan pääkirjaston ala-aulassa. Kymenlaakson museon ja Kotkan Meripäivien arkiston valokuvien kautta pääsee Meripäivien tunnelmaan eri vuosikymmenillä. Vapaa pääsy, avoinna museon ja kirjaston aukioloaikoina. Toteutettu yhteistyössä Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden, Merikeskus Vellamon sekä Kymenlaakson museon kanssa.

 

Puheenjohtajan vinkki; Kotkan-klubin alakerrassa on loistava, Kotkan historiasta mielenkiintoisella tavalla kertova Karl-Gustav Waldenin kokoama ”Satamaperkele”-näyttely. Satamasta syntyi Kotka. Näyttely on avoinna ti-su klo 12-19. Kannattaa käydä tutustumassa!

Lähetä muutaman kerran vuodessa ilmestyvään jäsenkirjeeseen sopiva vinkki Irja Sinivaaralle sinivaarairja@gmail.com 

 

 

Terveisin

Hannu Marttila, pj